Barnat e zakonshme të migrenës mund të ndihmojnë në trajtimin e mbipeshes, një studim i miut gjen

  • Studiuesit hetuan nëse triptanët, ilaçet e migrenës të përdorura zakonisht, shkaktojnë humbje peshe në minj të trashë.
  • Ata zbuluan se ilaçet e testuara çuan në humbje të peshës dhe përmirësuar homeostazën e glukozës në minj të trashë.
  • Gjetjet sugjerojnë një objektiv të ri të mundshëm për terapitë e humbjes së peshës.

Sëmundja, kanceri dhe diabeti tip 2. Obeziteti shoqërohet gjithashtu me një rrezik të shtuar të vdekjes nga COVID-19.

Futja e tepërt kalorike njihet si shkaku kryesor i shtimit të peshës. Ndërsa studiuesit kanë identifikuar gjenet e lidhura me mbipeshën dhe qarqet nervore të lidhura me rregullimin e ngopjes dhe marrjes së ushqimit, deri më tani, objektivat e drogës kanë mbetur të pakta.

Që nga vitet 1960, studiuesit kanë hetuar sistemin qendror të serotoninës (5-HT) si një objektiv të mundshëm për ilaçet për humbjen e peshës. Përfundimisht, u zhvilluan ilaçe që synuan receptorët 5-HT 2C (HTR2C). Shembuj përfshinin Fen-fen dhe lorcaserin (BELVIQ), por që të dy janë tërhequr që nga efektet anësore serioze.

Sidoqoftë, ekzistojnë 14 receptorë të tjerë serotonin, për të cilët hulumtimi është ende në vazhdim për të përcaktuar nëse ato ndikojnë në oreksin.

Hulumtimet e mëtutjeshme në këta receptorë mund të ndihmojnë studiuesit të zhvillojnë ilaçe për të zvogëluar oreksin te njerëzit me mbipesha.

Efekti i triptans në humbjen e peshës

Hulumtimi i ri ka zbuluar që Triptans, një klasë e drogës e përdorur gjerësisht për të trajtuar migrenën akute dhe dhimbjet e kokës, gjithashtu mund të zvogëlojë peshën në minjtë obezë duke synuar shënjestrën e Receptori serotonin 1B (HTR1B). Studimi u botua kohët e fundit në Gazetën e Mjekësisë Eksperimentale.

Për studimin, studiuesit testuan gjashtë triptanë me recetë në minj. Ata administruan ilaçet pas një shpejt 18-orëshe të shpejtë dhe matën konsumimin e tyre të ushqimit pas të shpejtë.

Ata zbuluan se katër nga gjashtë Triptans shtypën urinë e shkaktuar nga agjërimi dhe se Frovatriptan dha efektin më të fortë.

Për të zbuluar se si frovatriptan ndikoi në marrjen dhe peshën e ushqimit, studiuesit inxhinieruan minjtë që të mos kishin ose HTR1B ose HTR2C, receptorin serotonin të synuar nga Fen-fen dhe lorcaserin. Frovatriptan nuk kishte asnjë efekt tek minjtë pa HTR1b. Sidoqoftë, ajo vazhdoi të prekte minjtë të cilëve i mungonte HTR2C. Gjetjet konfirmuan cistat prodhues se ilaçi funksionon duke vepruar në HTR1B dhe jo HTR2C.

Studiuesit testuan më tej efektet kundër obezitetit të Frovatriptan në minjtë e trashë të shkaktuar nga dieta. Për ta bërë këtë, ata ushqenin minj meshkuj një dietë me yndyrë të lartë për 7 javë. Minjtë u ndanë më pas në dy grupe dhe u trajtuan me frovatriptan ose me një zgjidhje të kripur ndërsa ende ushqeheshin një dietë me yndyrë të lartë.

Ata zbuluan se një dozë ditore e frovatriptanit zvogëlonte peshën e trupit me një mesatare prej 3.58% brenda 24 ditëve. Ndërkohë, minjtë që u administruan zgjidhja e kripur pësuan një rritje mesatare të peshës prej 5.83% për të njëjtën periudhë.

minjtë e injektuar me frovatriptan për 2 javë pësuan efekte të ngjashme për humbje peshe në krahasim me kontrollet. Për më tepër, analizat e rezonancës magnetike zbuluan se infuzioni frovatriptan zvogëloi masën e dhjamit, por jo masa e ligët, pas 14 ditësh. Minjtë e trajtuar me frovatriptan shfaqën gjithashtu homeostazën e përmirësuar të glukozës në një test të tolerancës ndaj glukozës.

"Ky është një studim interesant që zbuloi se frovatriptan zvogëloi oreksin, marrjen e ushqimit dhe peshën e trupit në minj," Dr. Glen D. Solomon, MacP, FRCP, Profesor dhe Kryetar në Departamentin e Mjekësisë së Brendshme Dhe neurologjia në Universitetin Wright State, nuk u përfshi në studim, i tha sot News News.

"Nëse ky studim tregon rezultate të ngjashme te njerëzit, ai do të ofrojë një terapi tjetër për menaxhimin e mbipeshes. Me epideminë e mbipeshes në kulturën perëndimore, çdo terapi efektive është e mirëseardhur. Kostoja mbetet një kufizim i madh në përshkrimin e ilaçeve për mbipesha. Nëse një ilaç i përgjithshëm me kosto të ulët do të ishte e disponueshme, mund të ketë një përfitim të rëndësishëm për shoqërinë. " – Dr. Glen D. Solomon, MacP, FRCP

Mekanizmat themelorë

Kur u pyetën se si Triptans Puna për të zvogëluar peshën, Chen Liu, Ph.D., Asistent Profesor në Departamentin e Mjekësisë së Brendshme dhe Neuroshkencës në Universitetin e Teksasit Qendra Mjekësore Jugperëndimore, një nga autorët e studimit, i tha MNT:

"Triptans Lidhni dhe aktivizoni receptorët e serotoninës 1B. Ne i gjejmë këta receptorë në një grup të vogël të neuroneve në hipotalamus që normalisht promovon marrjen e ushqimit. Aktivizimi i receptorëve të serotoninës 1B në këto qeliza pengon funksionin e tyre dhe kështu shtyp oreksin. "

Studiuesit vunë në dukje se ndërsa triptanët kanë tendencë të përdoren vetëm në një afat të shkurtër për migrenën, pacientët mund të mos kenë vërejtur ndikime afatgjata në oreksin dhe humbjen e peshës. Kur u pyetën nëse kjo do të thotë që frovatriptan mund të jetë i sigurt për përdorim afatgjatë, Dr. Liu tha:

"Brezi i parë i triptanëve si sumatriptan mund të shkaktojë vazokonstrikcion dhe të rrisë në mënyrë akute presionin e gjakut. Si rezultat, ato nuk janë të përshtatshme për pacientët obezë. Në të kundërt, triptanët e gjeneratës së re si Frovatriptan nuk kishin asnjë efekt në presionin e gjakut ose rrahjet e zemrës. " Për më tepër, studime të shumta klinike që vlerësojnë sigurinë kardiake të këtyre ilaçeve kanë treguar se ato janë relativisht të sigurta pas përdorimit të shpeshtë dhe afatgjatë edhe në pacientët me hipertension arterial ose sëmundje të arterieve koronare, "shtoi ai.

Studiuesit arritën në përfundimin se gjetjet e tyre sugjerojnë që HTR1B është një objektiv i ri për terapitë e humbjes së peshës me bazë 5-HT.

Ata shtuan se puna e ardhshme tani është e garantuar të vlerësojë në mënyrë gjithëpërfshirëse efektet e triptans dhe agonistëve të tjerë HTR1B në oreksin, peshën e trupit dhe sigurinë.

Kur u pyetën për kufizimet e studimit, Dr. Solomon vuri në dukje se studimi ishte kryer tek minjtë, do të thotë se mbetet të shihet nëse rezultatet përkthehen edhe te njerëzit.

"Ne duhet të vlerësojmë nëse përdorimi afatgjatë i triptanit siguron efekte anoreksike afatgjata ose nëse shtypja e oreksit është jetëshkurtër," tha Dr. Solomon. "Ne gjithashtu duhet të vlerësojmë sigurinë afatgjatë të përdorimit të përditshëm të triptanit në një popullsi tashmë në rrezik të shtuar të sëmundjes kardiovaskulare për shkak të mbipeshes dhe shpesh diabetit."

  • Dhimbje koke/migrenë
  • Obeziteti/humbja e peshës/fitnesi

By Aadarsh Mandhar

https://vanescorts.com https://mstdn.jp/web/@vanescorts https://500px.com/p/van-nakliyat https://www.coursera.org/user/290bf86409872cc4d752f23560686ca1 https://tr.gravatar.com/osmankaya1234 https://wakelet.com/@adaSolar235 https://www.ted.com/profiles/41600617 https://www.credly.com/users/van-escort/badges https://www.diigo.com/profile/vanescort https://www.evernote.com/shard/s529/sh/91d78afc-2f17-7113-b307-3186f1545ed2/Jot0xlcnicD7FZuBng_Swp2Hbv241BRlfK29lqept08iIqv0M8KQdqahVQ https://symbourg-dweolt-rik.yolasite.com/ https://doodleordie.com/profile/vanescorts https://8tracks.com/van-escort https://van-escort.jigsy.com/ https://adasolar1234.page.tl/ https://dribbble.com/osmankaya1234/about https://www.twitch.tv/busekayatr/about https://www.deviantart.com/busekaya34 http://brewwiki.win/wiki/User:Busekaya1234 https://digitaltibetan.win/wiki/User:Busekaya1234 https://moparwiki.win/wiki/User:Busekaya1234 https://theflatearth.win/wiki/User:Busekaya1234 https://fkwiki.win/wiki/User:Busekaya1234 https://pinshape.com/users/2573371-buse-kaya#prints-tab-open https://profile.hatena.ne.jp/busekaya/ https://social.msdn.microsoft.com/profile/busetr/ https://social.technet.microsoft.com/Profile/busetr/ https://osf.io/m3nza/ https://www.hackathon.io/users/348838 https://www.lifeofpix.com/photographers/busrakaya1234/ https://www.liveinternet.ru/users/buse_kaya/post498120769/ https://www.pexels.com/vi-vn/@ada-solar-454795946/stats/ https://www.kickstarter.com/profile/973124988/about https://hub.docker.com/u/vannakliyat https://www.artstation.com/vannakliyat3/profile https://tawk.to/vannakliyat1 https://fileforum.com/profile/busrakaya123 https://bookme.name/vannakliyat https://postheaven.net/vanescorts-com/backlink-list-free-2023 https://educatorpages.com/site/vannakliyat/pages/about-me https://www.beatstars.com/vannakliyat1Kye/about https://public.tableau.com/app/profile/b.ra.kaya https://sketchfab.com/vanescorts https://fliphtml5.com/homepage/lasce https://onlyfans.com/van-nakliyat https://files.fm/van-nakliyat/info https://www.thingiverse.com/vannakliyat123/designs https://artmight.com/user/profile/974290 http://riosabeloco.com/users/busrakaya123 https://app.roll20.net/users/11626923/van-n https://letterboxd.com/vannakliyat/ https://dev.to/osmankaya123 https://www.walkscore.com/people/225577122772/buse-kaya https://band.us/page/90258012/ https://camp-fire.jp/profile/busekaya123 https://qiita.com/vannakliyat1 https://comicvine.gamespot.com/profile/vannakliyat1/ https://knowyourmeme.com/users/vannakliyat https://www.metooo.io/u/vannakliyat1 https://www.myminifactory.com/users/vannakliyat https://coolors.co/u/van_nakliyat https://www.speedrun.com/user/vannakliyat https://roomstyler.com/users/vannakliyat https://www.zazzle.com/mbr/238716400452951183 https://my.archdaily.com/us/@van-nakliyat https://circleten.org/a/242476 https://sowndhaus.audio/profile/busrakaya123 https://www.magcloud.com/user/van-nakliyat https://www.instapaper.com/p/11975651 https://able2know.org/user/vannakliyat/ http://www.rohitab.com/discuss/user/1041813-vannakliyat/ https://www.diggerslist.com/vanescorts/about https://experiment.com/users/vvanescort https://www.avianwaves.com/User-Profile/userId/158592 https://www.noteflight.com/profile/5834a959880d3017e2e37b78a2d3bcc55373993e https://myanimelist.net/profile/vannakliyat van escort van escort https://replit.com/@vannakliyat https://pxhere.com/en/photographer/3953282 https://zenwriting.net/x3fxc7397o http://ubl.xml.org/blog/vannakliyat https://gitlab.pasteur.fr/vannakliyat1 https://developers.oxwall.com/user/vannakliyat https://www.silverstripe.org/ForumMemberProfile/show/100380 https://hubpages.com/@vanescorts http://www.babelcube.com/account/ https://www.mapleprimes.com/users/vannakliyat https://paper.li/vanescorts.com https://www.metroflog.co/vanescort https://pantip.com/profile/7423154#topics https://gifyu.com/vannakliyat https://www.veoh.com/users/vanescort/ https://www.designspiration.com/vannakliyat1/ https://www.metal-archives.com/users/vanescorts https://www.bitsdujour.com/profiles/yDWMuH https://www.vingle.net/posts/5336671 https://storium.com/user/vanescorts https://www.drupalgovcon.org/user/380886 https://tr.pinterest.com/vanescort/ https://www.pozible.com/profile/van-nakliyat https://hypothes.is/users/vanescorts https://influence.co/vanescorts https://artistecard.com/vanescorts https://sallatunturinkoulu.purot.net/profile/vanescortsts https://justpaste.it/4fhe2 https://telegra.ph/Backlink-List-02-14 https://www.bitrated.com/vanescorts https://www.huntingnet.com/forum/members/vannakliyat.html https://www.trainsim.com/vbts/member.php?608017-vannakliyat http://www.travelful.net/location/5078988/t%C3%BCrkiye/van-nakliyat http://www.ccwin.cn/space-uid-11211079.html http://www.askmap.net/location/6458830/t%C3%BCrkiye/van-nakliyat http://hawkee.com/profile/3229726/ http://www.lawrence.com/users/vannakliyat/ https://www.facer.io/u/vannakliyat https://englishbaby.com/findfriends/gallery/detail/2431008 https://hackaday.io/vannakliyat https://www.intensedebate.com/people/vannakliyat https://micro.blog/vannakliyat https://digitalwork.fogbugz.com/default.asp?pg=pgPublicView&sTicket=48039_92ucg07k https://backlinklist2023.gallery.ru/ https://rentry.co/van-escort https://hashnode.com/@vannakliyat https://vannakliyat.hashnode.dev/van-escort-bayan-ilan-sitesi https://my.desktopnexus.com/vannakliyat/ https://www.codechef.com/users/vannakliyat1 https://www.wishlistr.com/vannakliyat https://www.longisland.com/profile/vannakliyat https://www.catchafire.org/profiles/2340169/ https://www.free-ebooks.net/profile/1458985/vannakliyat https://www.mountainproject.com/user/201538346/van-nakliyat https://vannakliyat.cgsociety.org/profile http://phillipsservices.net/UserProfile/tabid/43/userId/200599/Default.aspx https://www.weddingbee.com/members/van-nakliyat/ https://app.lookbook.nu/vanescorts https://calis.delfi.lv/profils/lietotajs/289473-vannakliyat/ https://rosalind.info/users/vannakliyat/ https://digitalwork.fogbugz.com/default.asp?pg=pgPublicView&sTicket=48039_92ucg07k https://app.roll20.net/users/11626923/van-n https://files.fm/van-nakliyat/info https://forums.gta5-mods.com/user/vanescort https://www.zintro.com/profile/zia0d08e2b https://yolotheme.com/forums/users/vannakliyat/ https://pawoo.net/@vannakliyat/ https://www.gaiaonline.com/profiles/vannakliyat/46202916// https://blip.fm/vannakliyat/ https://www.anobii.com/fr/01ce062c884adb70a2/profile/activity/ https://zapytaj.zhp.pl/user/vannakliyat/ https://forums.bohemia.net/profile/1191208-van-nakliyat/?tab=field_core_pfield_141/ https://worldcosplay.net/member/1137255/ https://www.bombstat.com/domain/vanescorts.com/ https://projects.fablabs.io/@vannakliyat1/ https://guides.co/a/van-nakliyat// https://www.chordie.com/forum/profile.php?id=1575957/ folkd.com/user/vanescorts https://www.scoop.it/u/vanescort https://www.pinterest.com/vanescort/vanescortscom/ https://www.pinterest.com/vanescort https://www.blogger.com/profile/02590201419389624170 https://vanescorts.livejournal.com https://vanescort.medium.com https://peatix.com/user/15592042 https://groups.google.com/g/van-escort/c/q7w72MRp2dw https://vanescort.godaddysites.com/ https://form.jotform.com/adasolar1234/van-escort https://twitter.com/vanescortscom https://sites.google.com/view/vanescorts/ana-sayfa https://www.youtube.com/@vanescorts https://linktr.ee/vanescorts https://vanescortbayanlar.statuspage.io ücretsiz backlink listesi edremit escort ipekyolu escort van escort bayan tusba escort bahcesaray escort https://vk.link/vanescorts https://vk.com/vanescorts https://www.pinterest.com/vanescort https://vanescorts.livejournal.com https://vanescort.medium.com https://form.jotform.com/adasolar1234/van-escort https://linktr.ee/vanescorts https://www.youtube.com/@vanescorts ücretsiz backlink listesi busra kaya van escort bayanlar van escort bayanlar free backlink list href.li iddia bayi van https://www.provenexpert.com/vannakliyat/ https://docs.google.com/spreadsheets/d/1mm1H65HPC0RZ81K2chCcXMJLgmHqLbEQ-3gs46GXSQ4/edit?usp=sharing https://aipi.social/web/@vannakliyat/109893809820717661 https://lazi.vn/user/van.nakliyat https://peatix.com/user/16042582/view https://pantip.com/profile/7423154#topics https://greenhomeguide.com/users/van-nakliyat https://www.projectnoah.org/users/vannakliyat1 https://rentry.co/van-escort http://qooh.me/vannakliyat https://www.jigsawplanet.com/vannakliyat https://jsfiddle.net/vannakliyat/9cndtpaq/ https://www.lawyersclubindia.com/profile.asp?member_id=929885 https://www.quia.com/profiles/vannakliyat https://nhattao.com/members/user5108587.5108587/ https://www.nextbizthing.com/istanbul/automotive/van-nakliyat https://www.bahamaslocal.com/userprofile/1/185779/vannakliyat.html https://www.gametabs.net/user/451606 https://beermapping.com/account/vannakliyat https://www.webwiki.com/vanescorts.com https://community.teltonika-gps.com/user/vannakliyat https://masthead.social/@vannakliyat https://justpaste.it/9wem6 http://www.wikidot.com/user:info/van-nakliyat https://coub.com/van-nakliyat https://www.ohay.tv/profile/vannakliyat https://note.com/van_nakliyat/ sex stories