A magnézium -glicinát használata és előnyei

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A magnézium -glicinát egy olyan kiegészítő, amely növeli a magnéziumszintet az ásványi anyag hiányosának. A

magnézium létfontosságú tápanyag számos test -folyamat szabályozásához, ideértve az izom- és idegfunkciót, a vércukorszintet és a vérnyomást. Ez az ásvány támogatja a fehérje, a csont és a DNS előállítását is.

A test nagy mennyiségben magnéziumot igényel. Az ilyen típusú ásványt makro-ásványnak nevezik.

Míg a tápanyagok fogyasztásának leghatékonyabb módja természetes formájukban van, kiegészítők állnak rendelkezésre az alacsony szintű emberek magnéziumbevitelének növelésére.

Az emberek gyakran használnak magnézium -glikátumot más magnézium -kiegészítők helyett, mivel a test könnyebben felszívja a magnéziumot ebben a formában. Ez a gyomor egyik legszebb kiegészítője.

A magnézium más formáitól eltérően nem okozhat annyi mellékhatást, mint például a gyomorpanasz vagy a laza széklet.

Ez a tulajdonság a magnézium -glicinát jó kiegészítést eredményez a bariatric műtétből gyógyuló emberek számára, vagy bárki számára, aki veszélyeztetheti a magnéziumszintet.

Azoknak, akiknek vese problémái vannak, a magnézium -glikinát szedése előtt kell konzultálniuk az orvoshoz. A veseproblémák nehézségeket okozhatnak a felesleges magnézium kiválasztásában.

előnyök

Néhány ember jobban részesül a magnézium -glikinátból, mint mások.

A következő állapotú emberek pozitív hatást gyakorolhatnak a magnézium -glikinát szedése után:

 • Magas vérnyomás vagy szívbetegség: A magnézium -kiegészítők segíthetnek a vérnyomást enyhén csökkenteni.
 • 2. típusú cukorbetegség: A nagy mennyiségű magnézium fogyasztása az étrendben csökkentheti a 2. típusú cukorbetegség kockázatát. A magnézium segít lebontani a cukrokat, és csökkentheti az inzulinrezisztenciát.
 • Osteoporosis: A magnézium szerepet játszik az egészséges csontok kialakulásában, és a magasabb magnéziumszintű embereknél magasabb a csont ásványi sűrűség. Ez fontos a csonttörések és az osteoporosis kockázatának csökkentésében.
 • Migrén fejfájás: Azoknak az embereknek, akik migrénet tapasztalnak, néha alacsony magnéziumszintűek a vérben és a szövetekben. A kiegészítők segíthetnek csökkenteni a migrén gyakoriságát.
 • Depresszió: A szerotonin „jó érzés” vegyi anyag az agyban. Úgy tűnik, hogy a magnézium elégtelen szintje csökkenti a szerotoninszintet, és az antidepresszánsok növelhetik az agy magnéziumszintjét.

A vérben lévő magnéziumszint mérése megtévesztő eredményeket mutathat, mivel a magnézium a sejtekben vagy a csontokban helyezkedik el, nem pedig a véráramban.

Az orvosok általában mérik a szérum magnéziumkoncentrációkat a vérben, a nyálban vagy a vizeletben, hogy a lehető legpontosabban értékeljék a szintet.

Az embernek a kiegészítők szedése előtt meg kell várnia a hiányosság végleges diagnosztizálását, mivel az alacsony magnéziumszinthez általában társított tünetek lehetnek egy másik egészségügyi probléma oka.

A legtöbb ember csak étrend révén elérheti az ajánlott napi adagot. Sok közönséges étel magnéziumot tartalmaz.

A magnéziumot tartalmazó közönséges ételek a következők:

 • hüvelyesek, diófélék és magok
 • teljes kiőrlésű gabonafél zöldségek
 • Erősített reggeli gabonafélék és más erődített ételek
 • joghurt, tej és más tejtermékek

Magnézium -glikinát kiegészítők online vásárolhatók. Kattintson ide egy kiváló tartományért, ahol több ezer ügyfél -vélemény van.

beszéljen orvossal, mielőtt új kiegészítőket szedne.

követelmények

Az ajánlott napi magnézium mennyisége az ember életkorától és nemétől függ. A Nemzeti Egészségügyi Intézetek (NIH) iránymutatásokat nyújtanak az alábbiakban a napi ajánlott összeghez (mg).

Életfokozat Ajánlott mennyiség a születés és a 6 hónap között 30 mg csecsemők 7–12 hónap 75 mg
1 éves gyermekek 1 évesek 3 évig 80 mg
4-8 éves gyermekek 130 mg
9–13 éves gyermekek 240 mg
14-18 éves fiúk 410 mg 14-18 éves korú lányok 360 mg
felnőtt férfiak 400–420 mg Felnőtt nők 310 – 320 mg
Terhes tizenévesek

400 mg terhes nők 350–360 mg Mell- Tizenévesek etetése 360 mg
szoptató nők 310-320 mg

hiány

Az NIH szerint az Egyesült Államok legtöbb embere nem kap elegendő magnéziumot a napi étrendből. A 70 évesnél idősebb férfiak és a 18 évnél fiatalabb lányok valószínűleg alacsony magnézium -bevitelűek.

Az alacsony magnéziumbevitel általában nem okoz tüneteket. A test a normál folyamatok, például az izommozgás, a szívverés és a hormontermelés eredményeként minden nap elveszít bizonyos mennyiségű magnéziumot.

Bár csak egy embernek csak kis mennyiségű magnéziumra van szüksége, fontos a magnéziumszintek feltöltése a hiány megelőzése érdekében.

Ha az emberek, akiknek nincs magnéziumhiánya, alacsony magnéziumszintet tapasztalnak, a vesék segítenek a magnézium megtartásában azáltal, hogy korlátozzák azt a mennyiséget, amelyet a test veszít a vizeletben. Ennek a folyamatnak ideiglenes hatása van, amíg a szintek meg nem emelkednek, de egy hosszú ideig tartó alacsony magnéziumszintű személy magnéziumhiányt kialakíthat.

okok

Vannak olyan nem dietárius okok, amelyek csökkenthetik a magnéziumszintet.

Egyes egészségügyi állapotok és gyógyszerek befolyásolják a magnézium felszívódását. Növelhetik a testből kiűzött magnézium mennyiségét is. Ezek a tényezők magnéziumhiányhoz vezethetnek.

A magnéziumhiányhoz vezethet olyan egészségügyi feltételek, amelyek a következők:

 • Gyomor -bél betegségek, például irritábilis bél szindróma, Crohn -kór, celiakia és fekélyes vastagbélgyulladás
 • Li> Magas pajzsmirigyhormonszint

 • vesebetegség
 • A protonpumpa-gátlók hosszú távú használata, például a Prilosec

Egyes gyógyszereknek lehetnek egy Hasonló hatás, beleértve a következőket:

 • A sav -reflux vagy a peptikus fekély kezelésére használt vényköteles gyógyszerek szedése, ami alacsony vérszintekhez vezethet, amikor az emberek hosszú ideig veszik őket
 • A diuretikumok szedése, amelyek elősegítik a víz visszatartását, és növelhetik vagy csökkenthetik a magnézium elvesztését a vizeleten keresztül.

Bizonyos életmód -tényezők csökkenthetik a magnéziumszintet is, beleértve:

 • Túl sok kávét, szódát vagy alkoholt ivás
 • Étkezés is sok nátrium
 • Nehéz menstruációs periódusok
 • Túlzott izzadás

tünetek

Azok az emberek, akik hiányosak a magnéziumban, megtapasztalhatják a következőket Tünetek:

 • Az étvágy elvesztése
 • émelygés
 • hányás
 • Fáradtság és gyengeség

A szélsőséges magnéziumhiány a következő tünetekhez vezethet:

 • Bízás
 • zsibbadás
 • izomgörcsök
 • REAZÁROK
 • Személyiségváltozások
 • Szomorú szívritmus

Kockázatok és szövődmények

Csak az orvos diagnosztizálhatja a magnéziumhiányt.

Vérvizsgálatok révén megerősíthetik az állapotot, és azonosíthatják a megfelelő cselekvési tervet a magnéziumszintek normál visszaadásához.

A nagy vagy gyakori adag étrend -magnézium -kiegészítők, beleértve a magnézium -glicinátot, káros hatásokat okozhatnak, beleértve a hasmenést, az émelygést és a gyomorgörcsöket. A rendkívül magas magnézium -bevitel szabálytalan szívveréshez és potenciálisan szívmegálláshoz vezethet, ami veszélyes lehet.

magnézium -glicinát és más kiegészítők is zavarhatják vagy kölcsönhatásba léphetnek a következő gyógyszerekkel:

 • Bisfoszfonátok: Ezeket az osteoporosis kezelésére használják. A test nem szívja jól ezeket a gyógyszereket, ha az emberek túl közel állnak ahhoz, hogy kiegészítőket vagy gyógyszereket szedjenek, amelyek nagy mennyiségű magnéziumot tartalmaznak.
 • Antibiotikumok: Lehet, hogy a test nem abszorbeál bizonyos antibiotikumokat, ha az egyén túl hamar veszi őket magnézium -kiegészítés előtt vagy után.

A kiegészítő cink rendkívül nagy dózisának bevétele szintén zavarhatja a magnézium felszívódását és szabályozását a testben.

Q:

Mely más tápanyagok létfontosságúak?

A:

Tizenhárom táplálkozási vitamin nélkülözhetetlen az egészség támogatásához.

Ezek magukban foglalják a B-vitaminokat, mint például a niacin, a riboflavin, a tiamin, a biotin, a pantoténsav, a B-6, a B-12 és a folát, valamint az A, C, D, E és K vitaminokkal együtt . A megfelelő kalcium- és káliumbevitel szintén fontos.

A válaszok orvosi szakértőink véleményét képviselik. Minden tartalom szigorúan információs, ezért nem szabad orvosi tanácsadásnak tekinteni.

 • Táplálkozás/étrend
 • A kiegészítő gyógyszer/alternatív gyógyszer
 • Cat 1

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak és Csak a szakértői tanulmányokból, az egyetemi kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származik. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a