Οι χρήσεις και τα οφέλη του γλυκινικού μαγνησίου

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Το γλυκινικό μαγνήσιο είναι ένα συμπλήρωμα που ενισχύει τα επίπεδα μαγνησίου σε άτομα με ανεπάρκεια του ορυκτού.

Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για τη ρύθμιση πολλών διαδικασιών του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των μυών και των νεύρων, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της αρτηριακής πίεσης. Αυτό το ορυκτό υποστηρίζει επίσης την κατασκευή πρωτεϊνών, οστών και DNA.

Το σώμα απαιτεί μαγνήσιο σε μεγάλες ποσότητες. Αυτός ο τύπος ορυκτού είναι γνωστός ως μακρο-ορυχείο.

Ενώ ο πιο αποτελεσματικός τρόπος κατανάλωσης θρεπτικών ουσιών είναι στις φυσικές τους μορφές, τα συμπληρώματα είναι διαθέσιμα για την ενίσχυση της πρόσληψης μαγνησίου σε άτομα με χαμηλά επίπεδα.

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά γλυκινικό μαγνήσιο αντί για άλλα συμπληρώματα μαγνησίου, καθώς το σώμα θεωρεί ευκολότερο να απορροφήσει το μαγνήσιο σε αυτή τη μορφή. Είναι επίσης ένα από τα πιο ευγενικά συμπληρώματα στο στομάχι.

Σε αντίθεση με άλλες μορφές μαγνησίου, μπορεί να μην προκαλέσει τόσες παρενέργειες, όπως το στομάχι ή τα χαλαρά κόπρανα.

Αυτό το χαρακτηριστικό κάνει το μαγνήσιο γλυκοζητικό ένα καλό συμπλήρωμα για τους ανθρώπους που ανακάμπτουν από τη βαριατρική χειρουργική επέμβαση ή όποιον μπορεί να διατρέχει κίνδυνο για επίπεδα μαγνησίου.

Οι άνθρωποι που έχουν προβλήματα νεφρού πρέπει να συμβουλεύονται έναν γιατρό προτού λάβουν γλυκινικό μαγνήσιο. Τα προβλήματα των νεφρών μπορούν να προκαλέσουν δυσκολίες στην έκκριση της περίσσειας μαγνησίου.

Οφέλη

Μερικοί άνθρωποι επωφελούνται περισσότερο από γλυκινικό μαγνήσιο από άλλα.

Τα άτομα με τις ακόλουθες συνθήκες μπορεί να δουν θετικά αποτελέσματα μετά τη λήψη γλυκινικού μαγνησίου:

  • Διαβήτης τύπου 2: Η κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων μαγνησίου στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2. Το μαγνήσιο βοηθά στη διάσπαση των σακχάρων και μπορεί να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη.
  • Οστεοπόρωση: Το μαγνήσιο παίζει ρόλο στην ανάπτυξη υγιεινών οστών και τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα μαγνησίου μπορεί να έχουν υψηλότερη οστική πυκνότητα. Αυτό είναι σημαντικό για τη μείωση του κινδύνου καταγμάτων των οστών και της οστεοπόρωσης.
  • Οι πονοκέφαλοι της ημικρανίας: Οι άνθρωποι που βιώνουν ημικρανίες έχουν μερικές φορές χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα και τους ιστούς τους. Τα συμπληρώματα μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών.
  • Κατάθλιψη: Η σεροτονίνη είναι μια χημική ουσία “αίσθηση καλής” στον εγκέφαλο. Τα ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου φαίνεται να μειώνουν τα επίπεδα σεροτονίνης και τα αντικαταθλιπτικά μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα του εγκεφαλικού μαγνησίου.
  • Τα επίπεδα μαγνησίου μέτρησης στο αίμα μπορούν να παρουσιάσουν παραπλανητικά αποτελέσματα επειδή το μαγνήσιο κάθεται μέσα στα κύτταρα ή τα οστά και όχι στην κυκλοφορία του αίματος.

    Οι γιατροί θα μετρήσουν συνήθως τις συγκεντρώσεις μαγνησίου στον ορό στο αίμα, το σάλιο ή τα ούρα για να βοηθήσουν στην αξιολόγηση των επιπέδων όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

    Ένα άτομο πρέπει να περιμένει μια τελική διάγνωση ανεπάρκειας πριν από τη λήψη συμπληρωμάτων, καθώς τα συμπτώματα που συνδέονται συνήθως με τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου θα μπορούσαν να είναι η αιτία ενός άλλου προβλήματος υγείας.

    Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στη συνιστώμενη ημερήσια δόση μόνο μέσω διατροφής. Πολλά κοινά τρόφιμα περιέχουν μαγνήσιο.

    Τα κοινά τρόφιμα που περιέχουν μαγνήσιο περιλαμβάνουν:

    • Οσπάνια, καρύδια και σπόροι
    • Λαχανικά
    • Ενισχυμένα δημητριακά πρωινού και άλλα οχυρωμένα τρόφιμα
    • γιαούρτι, γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα

    Κάντε κλικ εδώ για μια εξαιρετική σειρά με χιλιάδες κριτικές πελατών.

    Μιλήστε σε έναν γιατρό πριν λάβετε νέα συμπληρώματα.

    Απαιτήσεις

    Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα μαγνησίου εξαρτάται από την ηλικία και το φύλο ενός ατόμου. Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) παρέχουν κατευθυντήριες γραμμές για το ημερήσιο συνιστώμενο ποσό σε χιλιοστόγραμμα (MG) παρακάτω.

    400 έως 420 mg

    td>

    TBody>

    30 mg
    Βρέφη 7 έως 12 μήνες 75 mg
    Παιδιά ηλικίας 1 σε 3 έτη 80 mg
    παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών 130 mg
    Παιδιά ηλικίας 9 έως 13 ετών 240 mg
    αγόρια ηλικίας 14 έως 18 ετών 410 mg
    κορίτσια ηλικίας 14 έως 18 ετών 360 mg
    ενήλικες γυναίκες 310 έως 320 mg 400 mg
    Εγκύμους 350 έως 360 mg
    Έφηβοι διατροφής 360 mg

    Ανεπάρκεια

    Σύμφωνα με το NIH, οι περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν αρκετό μαγνήσιο από την καθημερινή διατροφή τους. Οι άνδρες ηλικίας άνω των 70 ετών και των κοριτσιών κάτω των 18 ετών είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλές προσλήψεις μαγνησίου.

    Η χαμηλή πρόσληψη μαγνησίου δεν προκαλεί τυπικά συμπτώματα. Το σώμα χάνει μια ορισμένη ποσότητα μαγνησίου κάθε μέρα ως αποτέλεσμα των φυσιολογικών διεργασιών, όπως η μυϊκή κίνηση, ο καρδιακός παλμός και η παραγωγή ορμονών.

    Αν και μόνο ένα άτομο χρειάζεται μόνο μια μικρή ποσότητα μαγνησίου, είναι σημαντικό να αναπληρώσετε τα επίπεδα μαγνησίου για να αποφευχθεί η ανεπάρκεια.

    Όταν οι άνθρωποι που δεν έχουν ανεπάρκεια μαγνησίου βιώνουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, οι νεφροί βοηθούν στη διατήρηση του μαγνησίου περιορίζοντας το ποσό που χάνει το σώμα στα ούρα. Αυτή η διαδικασία έχει προσωρινό αποτέλεσμα μέχρι να αυξηθούν τα επίπεδα, αλλά ένα άτομο με χαμηλά επίπεδα μαγνησίου για μεγάλες περιόδους μπορεί να αναπτύξει ανεπάρκεια μαγνησίου.

    ΑΙΤΙΕΣ

    Υπάρχουν μη-δίαιτα αιτίες που μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα μαγνησίου.

    Ορισμένες ιατρικές παθήσεις και φάρμακα επηρεάζουν την απορρόφηση μαγνησίου. Μπορούν επίσης να αυξήσουν την ποσότητα του μαγνησίου που εκδιώχθηκε από το σώμα. Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπάρκεια μαγνησίου.

    Οι συνθήκες υγείας που μπορούν να οδηγήσουν σε ελλείψεις μαγνησίου περιλαμβάνουν:

    • Γαστρεντερικές ασθένειες, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, ασθένεια Crohn, κοιλιοκάκη και ελκώδη κολίτιδα
    • υψηλά επίπεδα ορμόνης θυρεοειδούς
    • νεφρική νόσο
    • Μακροπρόθεσμη χρήση αναστολέων αντλίας πρωτονίων, όπως prilosec

    Ορισμένα φάρμακα μπορούν να έχουν ένα Παρόμοια επίδραση, συμπεριλαμβανομένων:

    • Λαμβάνοντας συνταγογραφούμενα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της παλινδρόμησης οξέος ή των πεπτικών ελκών, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα όταν οι άνθρωποι τους παίρνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα
    • Λαμβάνοντας διουρητικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση του νερού και μπορούν να αυξήσουν ή να μειώσουν την απώλεια μαγνησίου μέσω των ούρων.

    Ορισμένοι παράγοντες του τρόπου ζωής μπορούν επίσης να μειώσουν τα επίπεδα μαγνησίου, συμπεριλαμβανομένων:

    • Πίνοντας πάρα πολύ καφέ, σόδα ή αλκοόλ Πολύ νάτριο
    • Βαρέις εμμηνορροϊκές περιόδους
    • υπερβολική εφίδρωση

    συμπτώματα

    Οι άνθρωποι που είναι ανεπαρκεί Συμπτώματα:

    • Απώλεια της όρεξης
    • Ναυή
    • εμετός
    • Κόπωση και αδυναμία

    Η ακραία ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα συμπτώματα:

    • Τραύση
    • Mumbness
    • Μυϊκές κράμπες
    • Το Li
    • αλλάζει η προσωπικότητα
    • μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός

    Κίνδυνοι και επιπλοκές

    Μόνο ένας γιατρός πρέπει να διαγνώσει την ανεπάρκεια μαγνησίου.

    Μπορούν να επιβεβαιώσουν την κατάσταση μέσω των εξετάσεων αίματος, καθώς και να προσδιορίσουν το σωστό σχέδιο δράσης για να επιστρέψουν τα επίπεδα μαγνησίου στο φυσιολογικό.

    Λαμβάνοντας μεγάλες ή συχνές δόσεις συμπληρωμάτων διαιτητικού μαγνησίου, συμπεριλαμβανομένου του γλυκινικού μαγνησίου, μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της διάρροιας, της ναυτίας και των κράμπες του στομάχου. Εξαιρετικά υψηλή πρόσληψη μαγνησίου μπορεί να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό και ενδεχομένως καρδιακή ανακοπή, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη.

    γλυκινικό μαγνήσιο και άλλα συμπληρώματα ενδέχεται επίσης να παρεμβαίνουν ή να αλληλεπιδρούν με τα ακόλουθα φάρμακα:

    • διφωσφονικά: αυτά χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της οστεοπόρωσης. Το σώμα δεν απορροφά καλά αυτά τα φάρμακα εάν τα άτομα τα παίρνουν πολύ κοντά στη λήψη συμπληρωμάτων ή φαρμάκων που περιέχουν υψηλή ποσότητα μαγνησίου.
    • Αντιβιοτικά: Το σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει κάποια αντιβιοτικά εάν ένα άτομο τα παίρνει πολύ σύντομα πριν ή μετά από ένα συμπλήρωμα μαγνησίου.

    Λαμβάνοντας εξαιρετικά υψηλές δόσεις συμπληρωματικού ψευδαργύρου μπορεί επίσης να παρεμβαίνει στην απορρόφηση και ρύθμιση του μαγνησίου στο σώμα.

    q:

    Ποια άλλα θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας;

    a:

    Δεκατρείς βιταμίνες διατροφής είναι απαραίτητες για την υποστήριξη της υγείας.

    Περιλαμβάνουν τις βιταμίνες Β, όπως η νιασίνη, η ριβοφλαβίνη, η θειαμίνη, η βιοτίνη, το παντοθενικό οξύ, το Β-6, το Β-12 και το φολικό, μαζί με τις βιταμίνες Α, C, D, E και K . Η επαρκής πρόσληψη ασβεστίου και καλίου είναι επίσης σημαντική.

    Οι απαντήσεις αντιπροσωπεύουν τις απόψεις των ιατρικών εμπειρογνωμόνων μας. Όλο το περιεχόμενο είναι αυστηρά ενημερωτικό και δεν πρέπει να θεωρείται ιατρική συμβουλή.

    • Διατροφή/δίαιτα
    • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική
    • CAT 1
    • αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

      Spread the love